sunnuntai 2. heinäkuuta 2017

Googlasin itseni

Googlasin itseni, ja ensimmäisenä löytyy omat Facebook, Instagram ja Linked In profiilini. Neljäntenä löytyy melkein 10 vuoden takaisen pilkkikisan tulokset, mikä itselle tuli hieman yllätyksenä. Fonecta löytää nimelläni myös kadun, jossa vanhempani asuvat. Mitään virheellistä tietoa en ainakaan nähnyt tämän perusteella.

Pidän Instagramini yksityisenä profiilina, mutta on mielenkiintoista että muutamia kuvia sieltä löytyy nimimerkilläni kuvahaun kautta toisesta palvelusta. Ensimmäisenä kuvahakuun tuli ikivanhan Google+ profiilin kuva, kokeilumielessä poistin profiilini sieltä. En siis käytä Google+ palvelua muutenkaan, mutta vanha profiili on jäänyt sinne kummittelemaan. Halusin tietää mikäli kuva katoaisi kuvahausta, mutta näin 10-15 minuuttia profiilin poistamisen jälkeen profiilikuva edelleen löytyy sieltä. Oletettavasti siis kuva ei siis tule poistumaan sieltä.

Omien tietojeni julkisuuteen pystyy vaikuttamaan jossakin määrin. Viimeisen vuoden tai kahden aikana olen tarkoituksellisesti tehnyt sosiaalisista medioistani yksityisempiä, sillä en koe tarpeelliseksi sitä, että kaikki halukkaat näkisivät kaiken mitä julkaisen. Aloin kiinnittää huomiota yksityisyyteen erityisesti, kun aloin saamaan kaikenlaisia viestejä toisinaan Facebookiin ja erityisesti Instagramiin. Sen jälkeen totesin, että en halua että mielestäni epäilyttävät ihmiset pystyvät seuraamaan elämääni ja tekemisiäni netissä, ja olen poistanut ja piilottanut tietoja mitä profiileistani näkyy.

Kuvien ja tietojen muokkaaminen (vääristämisen tarkoituksessa) ei mielestäni ole oikein, jos tarkoituksena on saada itselleen parempi digitaalinen identiteetti. En oikein ymmärrä mitä digitaalisella identiteetillä edes tekee, jos et esimerkiksi työksesi mainosta tuotteita tai esimerkiksi tee videoita YouTubeen, josta saat palkkaa. Mutta siitäkin huolimatta, vaikka onkin julkisuuden henkilö tulisi tietojen olla kohtuullisen oikein, ja jos niitä ei halua paljastaa, voi mielummin olla kertomatta kuin laittaa virheellistä tietoa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Sosiaalisen median tulevaisuus

Näen itse sosiaalisen median oman alan työkuvioissa lähinnä mainostamisena ja sosiaalisen median persoonallisuuden luomisena. Omasta mieles...